Koronavírus – Újranyitottak a játszóterek, óvodák, bölcsődék

A kormány rendelkezésének megfelelően május 18-án újra kinyithattak a játszóterek a vidéki nagyvárosokban, és egyre több óvoda, bölcsőde fogadhatja ügyeleti rendszerben a gyerekeket.

Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Sopronban az összes önkormányzati óvoda és bölcsőde, Székesfehérváron – két intézményt kivéve – szintén valamennyi óvoda megnyitotta kapuit a kicsik előtt. Miskolcon tizenhét óvoda és hat bölcsőde várja mostantól az apróságokat.

Ügyeletet a gyermek számára szülője – munkavégzés vagy más ok miatt – igényelhet. A szülőnek írásban nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke nem szenved fertőző betegségben. Az ügyeletet minden intézmény kiscsoportos formában szervezi meg, azaz egy csoportban legfeljebb 5 gyermek tartózkodhat; étkeztetésük az ügyelet teljes időtartama alatt biztosított. Ügyeletet munkanapokon lehet igénybe venni, de legfeljebb 6 és 18 óra között.

Csúszdára fel! (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Hétfőtől ismét használhatók a játszóterek a vidéki városokban. Miskolc közel ötszáz játszótere közül először az EU-s szabványnak megfelelőeket nyitják meg alapos fertőtlenítés után. A szakemberek már múlt szombaton megkezdték a fertőtlenítést környezetbarát, vírus és gombaölő szerrel; minden mászókát, csúszdát, fogantyút, és még a legapróbb játékelemeket is átmosták. Az összes játszótér fertőtlenítése körülbelül két hetet vesz majd igénybe. Közel két hónapig voltak zárva a miskolci játszóterek, így hatalmas örömet jelent az apróságok számára, hogy megint lehet hintázni, mászókázni, csúszdázni.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek