Koronavírus – Újranyitottak a játszóterek, óvodák, bölcsődék

Vona Ildikó

A kormány rendelkezésének megfelelően május 18-án újra kinyithattak a játszóterek a vidéki nagyvárosokban, és egyre több óvoda, bölcsőde fogadhatja ügyeleti rendszerben a gyerekeket.

Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Sopronban az összes önkormányzati óvoda és bölcsőde, Székesfehérváron – két intézményt kivéve – szintén valamennyi óvoda megnyitotta kapuit a kicsik előtt. Miskolcon tizenhét óvoda és hat bölcsőde várja mostantól az apróságokat.

Ügyeletet a gyermek számára szülője – munkavégzés vagy más ok miatt – igényelhet. A szülőnek írásban nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke nem szenved fertőző betegségben. Az ügyeletet minden intézmény kiscsoportos formában szervezi meg, azaz egy csoportban legfeljebb 5 gyermek tartózkodhat; étkeztetésük az ügyelet teljes időtartama alatt biztosított. Ügyeletet munkanapokon lehet igénybe venni, de legfeljebb 6 és 18 óra között.

Csúszdára fel! (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Hétfőtől ismét használhatók a játszóterek a vidéki városokban. Miskolc közel ötszáz játszótere közül először az EU-s szabványnak megfelelőeket nyitják meg alapos fertőtlenítés után. A szakemberek már múlt szombaton megkezdték a fertőtlenítést környezetbarát, vírus és gombaölő szerrel; minden mászókát, csúszdát, fogantyút, és még a legapróbb játékelemeket is átmosták. Az összes játszótér fertőtlenítése körülbelül két hetet vesz majd igénybe. Közel két hónapig voltak zárva a miskolci játszóterek, így hatalmas örömet jelent az apróságok számára, hogy megint lehet hintázni, mászókázni, csúszdázni.


Vona Ildikó

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek