Koronavírus: Ukrajnában előre ássák a sírokat

Avatar

A közép-kelet-ukrajnai város polgármestere Borisz Filatov bejelentette, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyvre készülnek, ezért a város temetőiben 600 sírt ástak meg az új típusú koronavírus okozta megbetegedés esetleges halálos áldozatainak.

A városvezető minden valószínűség szerint elrettentésnek, figyelemfelhívásnak szánta akcióját. Legalább is erre utal a Facebook-bejegyzésének első mondata: „Azok számára, akik még nem értik.”
A polgármester azt írta posztjában, hogy nem 400, hanem 600 sírgödröt készítettek elő az áldozatoknak, és 1000 hullazsákot szerezett be a városvezetés.

Filatov közölte most azon dolgoznak, hogy a megfelelő védőfelszereléssel lássák el hullaházak dolgozóit. Azt tervezik, hogy rövidesen betiltják a koronavírusban elhunyt holttestek boncolását. A polgármester kiemelte, hogy a hullaházak a holtesteket hermetikusan lezárható hullazsákba rakják, és lezárt koporsóban adják majd ki. Hozzátette, a temetésen korlátozott számú személy vehet részt.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy tárgyalásokat folytatnak a pravoszláv egyházzal arról, hogy biztonságos megoldást találjanak a húsvéti ételek szentelésének módjára.

Forrás: GolosKarpat/KÁRPÁTHÍR


Hasonló cikkek