Koronavírussal kapcsolatos vasúti változások

A vonatok újraindításának időpontja jelenleg nem ismert.

Szlovákia: A Szlovák Vasúttársaság tájékoztatása szerint, további intézkedésig, 2020. március 13-án 7:00 órától, nem fogadnak és nem indítanak nemzetközi vonatokat. A szlovák belföldi forgalomban közlekedő vonatok, vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

Ez érinti a Magyarország és Csehország, Lengyelország, illetve Németország közötti járatokat is.

A Szobon keresztül Szlovákia felé – Párkány, Érsekújvár, Pozsony irányába – közlekedő EuroCity és EuroNight vonatok nem közlekednek. Szlovákia felől Párkányból (Sturovó) érkező nemzetközi utasok esetében (akik átjönnek Esztergomba) a nemzetközi jegyeket a MÁV-START a 2-es vonalon Bp.-Nyugatiig elfogadja.

Az intézkedés érinti még, a Hidasnémeti határállomáson át, Kassára közlekedő Rákóczi és Hernád InterCity vonatok közlekedését is – ezek csak a belföldi szakaszon közlekednek.

Csehország: Csehország is leállítja a nemzetközi vasúti közlekedést március 13-án 7:00 órától Németország, Ausztria, Szlovákia és Lengyelország irányában.

A szlovák/cseh intézkedések, így érintik a Csehországba közlekedő nappali Metropolitan EuroCity járatokat, a Hungária és a Báthory EuroCity vonatot, valamint az éjszakai Metropol EuroNight vonatot is.

Lengyelország: A Szlovák Vasúttársaság intézkedése érinti a Szlovákián és Csehországon át Lengyelországba közlekedő Báthory EuroCity, valamint az éjszakai Metropol EuroNight járatot is.

Németország: A Szlovák Vasúttársaság intézkedése érinti a Szlovákián és Csehországon át, Drezdán, Berlinen keresztül Hamburgba közlekedő Hungária EuroCity járatot is. Továbbá érinti a Berlinbe közlekedő éjszakai Metropol EuroNight vonatot.

Gyakran ismételt kérdések a koronavírussal kapcsolatban.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság


Hasonló cikkek