Korszerűsítenéd az otthonod fűtési rendszerét?

Alighogy véget ért a fűtési szezon, biztosan örömmel felejted el a fűtési rendszered, a fűtésszámlát és minden vele kapcsolatos teendőt. Hiszen itt a meleg, a nyár, a forróság, a nyaralás, a kerti partik, az önfeledt öröm és a lazulás időszaka. Ki akar most előre gondolkodni?

Persze lehetsz a mesebeli tücsök, aki nem törődik azzal, mi vár rá télen, de biztosan ismered a mese végét. Ha nem szeretnéd, hogy rossz élményekkel köszöntsön rád a hideg, téli idő, akkor szorgos hangya módjára gondoskodsz még a hideg beállta előtt arról, hogy otthonod fűtése a következő szezonban környezetkímélő és persze az egészségetekre is kedvező hatással bírjon.

Kíváncsi vagy, melyik fűtési rendszer tudja ezt?

Falfűtéssel a család egészségéért

A legtöbb háztartásban a levegő felmelegítésével történik a fűtés, azaz radiátorok és konvektorok egész serege melegszik azért, hogy aztán komfortos meleg legyen az otthonokban. Ez nagyszerűen és kényelmesen is hangzik mindaddig, amíg a családod tagjait el nem kezdi irritálni a száraz levegő és a szálló por.

Sokszor nem is realizáljuk, hogy a fűtés milyen sok egészségügyi problémát tud okozni, holott ha belegondolsz, teljesen logikus: a száraz levegő, a szálló mikroszemcsék nem tesznek jót a tüdőnek, így nem csoda, ha a téli időszakban gyakran tapasztalsz irritáló száraz köhögést, sőt akár az asztmás tünetek kialakulása sem megy ritkaságszámba.

Ha szeretnéd, hogy otthonodban az egészséges lakóklíma vegye át az uralmat, akkor érdemes alternatív, minél természetesebb megoldások után nézni, mint amilyen a BIOKAY vályogvakolatok természetes hőszigetelő rendszere is.

Hogy működik a falfűtés?

A falfűtés során nem a levegőt melegítjük, hanem a tárgyakat, így a falakba vezetett csövek a falakat melegítik fel, majd azok adják le a hőt, elkerülve ezzel a levegő felesleges, és ahogy fentebb említettük, többnyire káros keringetését is.

Nehéz elképzelni, hogyan működik?

Leegyszerűsítve, mintha a nap sütne rád, és egyszer csak azt érzed, elég meleg van. Bonyolultabban azonban szárazépítészeti megoldásokkal érhető el ez a hatás: a falfűtéscsöveket a falra rögzítjük, és bevakoljuk, de akár a szigetelésbe is elhelyezhetjük őket.

Természetesen mindkét esetben vakolhatjuk vályoggal, sőt akár tapétázhatjuk is a falat, így nemcsak egészséges, természetes, de még esztétikus is lesz az otthonunk!

Ha szeretnél többet megtudni erről a roppant egészség- és környezetbarát módszerről, akkor keresd bátran a BIOKAY vályogvakolatok csapatát!

A vályog itt is jól jön!

Ha már egyszer arra adod a fejed, hogy a lehető legtermészetesebb és legegészségesebb fűtési módot válaszd, akkor ne feledkezz meg arról sem, hogy a másik természeti kinccsel, a vályoggal csak turbózhatod a hatást, hiszen kiváló hőmegtartó hatással bír, és páraszabályzó képessége is kimagasló.

Ugye te is olyan otthonra vágysz, amely együtt lélegzik veled és a szeretteiddel? Hát most megtaláltad!


Hasonló cikkek