Korszerűsítették a baksi konyhát

A Vidékfejlesztési Programnak köszönhetően megkönnyítették a főzést az alkalmazottak számára.  Búza Zsolt, polgármester szavaival élve: a kiskanáltól a gépekig mindent modernizáltak.

Baks konyháján összesen 270-280 személyre főznek, hiszen a közétkeztetés önkormányzati feladat. De a sikeres étkeztetés előfeltétele a huszonegyedik századi igényeket kielégítő munkakörülmények megteremtése. Ebben viszont hiányt szenvedtek az ott dolgozók.

Volt, hogy a több mint 200 liter levest több kisebb edényben főzték meg – mesélte a falu első embere a delmagyar.hu-nak.

A 20 millió forintos pályázati támogatásból, melyet az önkormányzat még legalább ugyanennyivel kiegészített, viszont sikerült egy teljes körű beruházást végrehajtaniuk. Burkolatot és világítást cseréltek, új bútorokat, főzőüstöt, konyhai gépeket vásároltak. Valamint beszereztek egy kombinált sütőt is, amivel egészségesebb ételeket készíthetnek, mert megőrzi az alapanyagok vitamin és rosttartalmát. S mivel a gyermekektől az idősekig, minden korosztály számára biztosítanak meleg ételt, az egészséges és változatos étrend kifejezetten fontos szempont.

Hétfőtől már az új konyhában főzhetnek az alkalmazottak.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: delmagyar.hu

Nyitókép: illusztráció

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook

 

 


Hasonló cikkek