Korszerűsítik a simontornyai Vak Bottyán Gimnáziumot

Bővítik és korszerűsítik a simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium épületét az emberierőforrás-fejlesztési operatív program 862 millió forintos támogatásával. A fejlesztéshez a kormány április 8-ai határozatával biztosított pluszforrást az eredeti 742 millió forintos projektköltséghez.

    Csike Tamás, a Tamási Tankerületi Központ igazgatója az MTI-nek elmondta: az 1500 négyzetméteres épület jelentős felújításra szorul, a tető beázik, a nyílászárók egy része hibás, az elektromos hálózat elöregedett.
Ismertette: az iskola 13 osztályterme közül többnek az alapterülete olyan kicsi, hogy nem jut a jogszabályban előírt, legalább két négyzetméternyi hely egy diáknak. A beruházással az intézmény alapterülete 1100 négyzetméterrel bővül, az udvaron új, kétszintes szárnyat építenek, nyolc új osztálytermet, szaktantermeket, csoportszobát, vizes blokkokat, aulát alakítanak ki.
Az iskolában 140-en tanulnak, a gimnazisták mellett ott oktatják a simontornyai általános iskola 7-8. osztályos tanulóit is. Az épületben a bővítés után nyolc általános iskolai és négy gimnáziumi évfolyam mintegy négyszáz tanulója számára lesz hely.
Az igazgató közölte: a bővítési projekt legkorábban 2022 tavaszán zárulhat le.


Hasonló cikkek