Korszerűsödik a bordányi konditerem

Új padlót raknak le és hamarosan megjavítják a régi gépeket, valamint futópadot is beszereznek.

Évek óta népszerű a település fiatal lakosainak körében a Faluházban található konditerem. Hét éve költöztették oda, azelőtt az iskola sportcsarnokában kapott helyet. Mikor átköltöztek papír – és fémgyűjtésből valamint pénzadományokból rendezték be a termet. De azóta a rendszeres használatnak köszönhetően jó néhány gép elkopott és a szőnyeg is viseltes állapotban van.

Az újonnan megalakult Gyermek – és Ifjúsági önkormányzat fontos napirendi pontjának tartotta, hogy a kondi megújuljon. A továbbiakban még le szeretnék festeni a nyílászárókat, szúnyoghálókat vennének és felújítanának néhány erőgépet.

A jelenlegi munkálatokkal várhatóan február közepére végeznek. Akkor lesz készen a sportpadló, amit lehengerelnek. Ez jobban megfelel a modern elvárásoknak és takarítani is könnyebb.

A fiatalok már várják, hogy a vírushelyzet elmúltával megint használhassák a gépeket, amiket egyébként ingyenesen vehetnek igénybe, csak regisztrálniuk kell előtte. Viszont annak is örülnek, hogy a járvány adta nehéz időszaknak legalább lesz egy kis pozitív hozadéka. Hiszen most felújításra ki tudják használni a kényszerleállást.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: delmagyar. hu

Fotónk illusztráció!

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek