Kossuth-emléktáblát avattak Beregszászban

A Beregszászért Alapítvány immár három évtizede szolgálja a kárpátaljai magyarságot. Fő célja Beregszász magyar jellegének megőrzése, történelmi és kulturális értékeinek megóvása, újabbak teremtése.

A Dalmay Árpád vezette testület e nemes gondolat jegyében ajándékozta névadója domborművét a Beregszászi Kossuth Lajos Líceumnak.

„… lelkünkben, szívünkben, kultúránkban és nyelvünkben hordozzuk a közös történelmet, és ez a mostani tábla szintén arra emlékeztet, hogy ezt tovább kell hordozni” – hangsúlyozta az avatóünnepségen Beke Mihály András, a beregszászi konzulátus első beosztott konzulja.

Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere kifejtette: „A középiskola 1963 óta viseli Kossuth Lajos nevét. Büszkék vagyunk arra, hogy az évtizedek óta tartó gazdasági és politikai nehézségek ellenére fénye nem halványult, jó híre nem kopott, sőt, az elmúlt időszak fejlesztései, a nemzet napszámosainak szakértelme az oktatáshoz való pozitív hozzáállásuk és fegyelmezettségük még az eddigieknél is nagyobb magaslatokba emelik az idén márciustól líceumként működő tanintézmény”.

Az emléktáblát Beke Mihály András és Zseltvay-Vezsdel Emese, a líceum igazgatója leplezte le.


Hasonló cikkek