Köszönjük, Magyarország!

A koronavírus elleni védekezés új szakaszába lépve ugyanúgy szükséges szabályokat betartani. Az élet némileg visszatérni látszik, de sok területen nagy nehézséget okozott a járvány.

A kultúrához az interneten is hozzá lehet jutni, de ez vajmi vigaszt jelent a különböző kulturális rendezvényeken megmutatkozó írók, költők, zeneszerzők, zenészek számára, akik a programok lemondásával bevételük javától elestek. A nyári időszak a fesztiválozásé, ám az idei nyár éppolyan más lesz, mint a tavasz.

A kultúra szektorába is belerondított a járvány, ezért a Petőfi Irodalmi Múzeum egy pályázatot indított el a művészek megsegítése érdekében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által elkülönített keretösszegre (bruttó 100 millió) pályázhatnak azok a művészek, akik műveiket a koronavírus nehézségei miatt nem tudnak megjelentetni. A pályázat a Köszönjük, Magyarország! nevet kapta. Az egzisztenciális helyzet javítását segítő programra május 18-ig lehet jelentkezni az adatlap kitöltésével, majd a koszonjuk@a38.hu címre történő megküldéssel. Csatolni szükséges ezen kívül a szakmai önéletrajzot és a megvalósítandó zenei program tervezetét.

Pályázni azoknak lehet, akik:

A könnyűzene bármely stílusában (ide nem értve: jazz, népzene, komolyzene) tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet területén dolgozó, 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok, akik a meghirdetett veszélyhelyzetben egy produkció tagjaként, vagy önálló produkció okán nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel.

Fotó: pixabay.com


Hasonló cikkek