Koszorúval akarták megfélemlíteni a rendőrt – Videóval

A Vásárosnaményi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatta azt a két beregi férfit, akik ukrán megbízójuk utasítására koszorút helyeztek el az egyik rendőr háza elé azért, hogy megfélemlítsék.

A rendőrség nyomozást indított zaklatás bűntette miatt, mert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egyik határrendésze a vidéki családi háza előtt 2019. október 20-ára virradóan, egy műanyag zsákban elhelyezett koszorút talált, melynek szalagjaira a rendőr halálára utaló feliratot írtak.

 

A nagy erőkkel megkezdett nyomozás során több szakértői vélemény beszerzése, tanúk kihallgatása és a Nemzeti Védelmi Szolgálat segítsége révén öt napon belül sikerült elfogni két környékbeli magyar férfit, akikről megállapították, hogy egy ukrán férfi megbízásából jártak el, amiért 50.000,- forintot kaptak. Kiderült ugyanis, hogy az ukránnal szemben korábban a rendőr intézkedett, amiért az haragudott rá. Ráadásul az ukrán férfi szerint a rendőr akadályozza a határ közelében végzett cigaretta csempészetet is, ezért meg kell őt félemlíteni.

 

Az ügyészség azért indítványozta a két gyanúsított letartóztatását, mert külföldi társukat egyelőre nem sikerült elfogni, így fennáll az összebeszélés veszélye, amennyiben a gyanúsítottak szabadlábon védekeznének.

A bíróság egy hónapra rendelte el a gyanúsítottak letartóztatását, akik védőikkel együtt fellebbeztek a döntés ellen.

A fotón a megfélemlítéshez használt koszorú látható.

Az egyik gyanúsított elfogásáról készült rendőrségi videó.


Hasonló cikkek