Kotleba szerint papírjuk van arról, hogy a pártja demokratikus

„A Legfelsőbb Bíróság igazolta, hogy legitim, demokratikus párt vagyunk.” – mondta Kotleba pártelnök, hangsúlyozva, hogy a párt nem jelent veszélyt a demokráciára nézve, és a programja is demokratikus.

Az, hogy Gál Gábor (Most-Híd) igazságügy-miniszter is megjelent a Legfelsőbb Bíróság és az Igazságügyi Minisztérium épülete előtt, a pártelnök szerint annak a bizonyítéka, hogy a párt feloszlatásának szándéka politikailag motivált, és hogy Gál bele akart avatkozni a bírósági döntéshozatal folyamatába. „Az igazságügy-miniszter érdekelt abban, hogy a Legfelsőbb Bíróság feloszlassa a pártunkat. A miniszter pedig nem csupán formálisan áll a bíróságok és a bírók felett. – mondta Kotleba.

Az Igazságügyi Minisztérium épülete előtt egy csendes antifasiszta megmozdulásra is sor került, melyhez Gál Gábor tárcavezető is csatlakozott. “A véleményemet jöttem kinyilvánítani. Azt gondoltam, hogy 1945 után a társadalom már tanult a múltból.” – mondta a miniszter.

A Legfelsőbb Bíróság tanácsa végül elutasította a ĽSNS feloszlatását kezdeményező indítványt. A parlamenti párt feloszlatását Jaromír Čižnár főügyész indítványozta 2017 májusában.

Forrás: parameter.sk, TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek