Kovács István József költő nemrégiben énekes oldalát is megmutatta a közönségnek

Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének elnöke az elmúlt időszakban számos helyi és országos rendezvényen képviselte az irodalmárokat.

 

A megemlékezésen verset mondott Kovács István

 

Az ismert költő elmondta: háromnapos költő- és lovagtalálkozó táborban járt, melyet a Falvak kultúrájáért Alapítvány és a budapesti Krúdy Kör közösen szervezett. Kovács István nemcsak költőként, hanem a Magyar Kultúra Lovagjaként is érdekelt volt az országos rendezvényen. A táborban megemlékeztek az elmúlt években elhunyt lovagtársakról, így Kecskemétről Antalfy Istvánról, Kovács Sándor Pálról és Farkas Gáborról. A megemlékezésen verset mondott Kovács István, illetve a tábor egyik programjaként előadást tartott a Lőporfüstön át 1956 októberében címmel.

Legutóbb pedig Budapesten, a Krúdy Szalonban találkozott a hazai irodalmi élet neves tagjaival. A Krúdy Körbe a kecskeméti Montázsmagazin szerkesztőivel utazott fel, akik a rendezvény díszvendégei voltak.

 

Kovács István József tagja lett a Százszorszép Népdalkörnek

 

Kovács István József egy másik oldaláról is bemutatkozott. Tagja lett a Százszorszép Népdalkörnek, akikkel több helyen is fellépett az elmúlt hetekben. Hetényegyházán, a Naplemente Klub szervezésében a lecsófesztiválon énekeltek, majd Kecskeméten, a Hírös Agórában, a hetényegyházi közösségi házban, illetve a Nyitnikék Nyugdíjas Klubban az idősek hete rendezvénysorozat keretein belül. Kovács István nemcsak énekelt ezen programokon, hanem verseket is szavalt.

Külön kiemelte a hetényi közösségi házban megtartott jó hangulatú eseményt, ahol a katonaénekek mellett közismert Kodály és Bartók által gyűjtött népdalok csendültek fel a nyugdíjasklubok népdalkörei jóvoltából. -írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek