Kovács István szerint az új Puskás Aréna hangulatából Walesben is erőt meríthet a válogatott

Az azeriek ellen 13. válogatott mérkőzésén pályára lépő Kovács István a M4 Sporthíradónak adott interjúban a nemzeti csapat soron következő feladatairól, az új Puskás Arénáról és a MOL Fehérvár jelenlegi formájáról is beszélt.

 

„Sokkal koncentráltabban, sokkal profibban kell ezeket a helyzeteket értékesíteni és akkor el tudjuk kerülni az ilyen szituációkat, mint volt az azeriek ellen, hogy egy ilyen lecsorgó labdából eredményes tud lenni az ellenfél, még ha a játékvezető nem is adta meg nekik ezt a találatot. Ezeket el kell tudni kerülni és le kell tudni zárni a mérkőzéseket” – mondta a 27 éves középpályás a válogatott helyzetkihasználásáról és az Azerbajdzsán elleni kissé szerencsés három pontról.

 

A magyar labdarúgó-válogatott amennyiben november 19-én győzni tud Cardiffban a Wales elleni Eb-selejtezőn, kijut a 2020-as kontinensviadalra, négy nappal korábban azonban az új Puskás Aréna magyar–uruguayi nyitómérkőzésén lesz jelenésük Kovácséknak: „Talán szerencsés, hogy az első találkozónk nem a selejtező, hanem ez a stadionavató lesz. Az elmúlt időszakban nem igazán sikerültek az összetartások során az első mérkőzések, bár ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de reméljük, a stadionavató egy ünnep lesz a magyar labdarúgásnak, az embereknek, a válogatottnak és utána ez egy olyan töltet lehet a csapatunkra nézve, hogy eredményesek legyünk Walesben. Az nem lesz egy egyszerű mérkőzés, ezt borítékolhatjuk. Ez egy döntővel felérő párharc lesz számunkra” – mondta a válogatottban egy Románia elleni 2–2-es döntetlen alkalmával a zárt kapus Puskásban debütáló Kovács István.

A teljes cikket ITT olvashatja.

Kovács István (középen) az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőn (Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg)


Hasonló cikkek