Kovács Zsófia májusban mutatja be először új tornagyakorlatait

Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász májusban, a kiskunfélegyházi nemzetközi versenyen mutatja be először új gyakorlatait.

“A Matolay-emlékverseny lesz az első megméretésem májusban, ahol be szeretném mutatni az újonnan tanultakat, hiszen fontos, hogy versenykörülmények között is kipróbáljuk, és az Európa-bajnokságra már tökéletes legyen”

– idézi a magyar szövetség szerdai beszámolója a #Dunaferr SE sportolóját.

Kovács minden szeren módosít a tavalyi gyakorlatán. Felemás korláton bekerül egy magasabb értékű elem, talajon pedig két új sora lesz.

Az egyik már tavaly, a montreali világbajnokságon is szerepelt a programjában, de akkor nem sikerült végrehajtania.

Gerendán inkább pontosításokat végeznek, egy forgást duplára cserélnek, ugrásban pedig bekerül egy új, a meglévőhöz hasonló erősségű mozdulatsor.

A kolozsvári Európa-bajnokság egyéni összetett versenyének ezüstérmese tavaly bokasérüléssel küzdött, és továbbra is minden héten jár gyúróhoz és gyógytornászhoz.

“Szerencsére már sokkal jobban van a lábam. Hogy stabil legyen, még ráteszem a fáslit talajon és ugráson, de a gerendához már nem használom. Jól mennek az edzések, kiegyensúlyozott vagyok, és szerencsére nincsenek hullámvölgyeim”

– nyilatkozta.

A kontinenstornát idén augusztusban #Glasgow-ban, a világbajnokságot pedig októberben #Dohában rendezik.


Hasonló cikkek