Kövegy: megújul a kultúrház

Kövegyen az épületek és az intézmények legtöbbje szép, megkímélt állapotban van. A kultúrház éppen nem ezek közé tartozik, ezért egy pályázatnak hála most felújítják

A lakosság büszke arra, hogy a településen rendezett, emberközpontú körülmények között élhetnek. Most, hogy megújul a kultúrház végre nagyobb létszámú programokat, falu összejövetelt is tarthatnak. Az egyébként nemrég felújított faluházban csak kisebb létszámban lehettek jelen, mert nem elég nagy az épület.  A kultúrház felújítása után viszont ismét sokféle programot szervezhetnek majd.

A renoválási célokra több mint 15 millió forintot nyert a település önkormányzata a Magyar Falu Program keretein belül. A nagy részét – vagy tán az egészet – a kultúrházra fordítják. Mert az épület már 70 éves. Ráférnek a munkálatok.

Elsőként a tetőszerkezetet kell rendbe tenni, mert nagyobb esőzések után több helyen beázik. Emellett a kulturális intézmény főbejáratánál egy előtetőt szeretnének építeni – mondta Galgóczkiné Krobák Mária polgármester a Rádió 7-nek .

A lakosok már nagyon várják a fejleményeket, a munkálatok végét, hogy birtokba vehessék a kultúrházat.

Farkas Cs. Tekla

 


Hasonló cikkek