Követelés: Zelenszkij térden állva kérjen bocsánatot Porosenko bűneiért

Mint arról az ua-reporter.com beszámolt, egyesek azt követelik Ukrajna újonnan megválasztott elnökétől, térden állva kérjen bocsánatot az ország népétől a Petro Porosenko által elkövetett bűnökért.

A követelés Alekszej Zsuravkótól, a Legfelső Tanács korábbi képviselőjétől származik. Az ex honatya közösségi oldalán fejtette ki, hogy amennyiben Volodimir Zelenszkij egyesíteni akarja az önmagával háborúban álló országot, akkor térdre kell borulnia Ukrajna népei előtt, és annak bocsánatáért esedezni az előd által elkövetett bűnökért. És ezt őszinte megbánással, nem pedig színészi alakításként kell megtennie.

Zsuravko szerint Porosenko egyik nagy bűne volt az, ami épp ma öt éve, a hatalomváltást követően Odesszában a szakszervezetek házában történt. Akkor ott az öntudatlan és megvadult tömeg egyenes élőadásban gyilkolt és felperzselte Ukrajna jövőjét. Továbbá arra szólítja fel az új elnököt, tisztelegjen az ártatlan áldozatok emléke előtt, és indítson nyomozást a rettenetes bűnügyben, amit Porosenko és hívei gondosan elkentek. Akkor az odesszai tömegmészárlást Andrij Parubij, jelenlegi házelnök irányította.

A Molotov koktélokkal lángba borított épületben 48 ártatlan ember lelte halálát. Bár Porosenko akkor még nem volt megválasztott elnök, és az elnöki teendőket Olekszandr Turcsinov látta el, a miniszterelnöki székben pedig Arszenij Jacenyuk ült, a felelősség mindannyiukat terheli, amiért bűnhődniük kell, véli Alekszej Zsuravko.

Forrás:KH/ua-reporter.com


Hasonló cikkek