Közel egymillió euró jut kulturális és sportrendezvényekre Nyitra megyében

Közel 1 millió eurós támogatást ad a Nyitra megyei önkormányzat kulturális és sportrendezvényekre. Kulturális projektekre 490 ezer eurót hagytak jóvá a képviselők, sportra 450 ezer eurót.

A megyei hivatal tájékoztatása szerint közel 1500 rendezvényt támogatnak. „A kulturális osztályhoz 935 kérvény érkezett, ebből 735 felelt meg az általános érvényű rendeletben megfogalmazott feltételeknek. Az ifjúsági és sportosztályhoz érkező 928 kérvényből 738 felelt meg az elvárásoknak” – tájékoztatott Helena Psotová, a Nyitra megyei önkormányzati hivatal igazgatója.

A különféle szervezetek összesen 2,7 millió euró értékben kértek támogatást. „Az általános érvényű rendelet értelmében a lakosság száma alapján arányosan nyújtottunk támogatást az egyes körzeteknek” – tájékoztatott a megyei hivatal. Ez alapján a legmagasabb összeget, 240 ezer eurót a nyitrai választókörzet kapta, a legkevesebbet pedig a párkányi választókörzet, valamivel kevesebb, mint 50 ezer eurót.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek