Közel félmilliárdos fejlesztést valósít meg egy salgótarjáni iparvállalat

Korszerűsíti gyártástechnológiáját és új fémipari gyártó-szerelő csarnokot alakít ki a Pirazol Gyártó-kereskedő és Szolgáltató Kft. Salgótarjánban – közölte a kft. az MTI-vel.

A cég 241 millió forintot nyert a beruházásra a „Magyar Multi Program III. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című pályázaton, a vissza nem térítendő támogatás a kiadások 45 százalékát fedezi – írták a sajtóközleményben.

Hozzátették: az uniós támogatás felhasználásával megvalósuló kapacitásbővítés három fő piaci szegmensre koncentrál, amelyre jelenleg, illetve közép- és hosszú távon is egyre növekvő kereslet mutatkozik. Az egyik az óceánjáró luxushajókra kerülő komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezések gyártása, a másik a hidrogéntöltő-állomások létesítéséhez elektrolízises, készre szerelt, komplett hidrogénfejlesztő berendezések gyártása, a harmadik pedig különféle nyomástartó berendezések gyártása. Utóbbi hazai értékesítésre, az előbbi kettő exportra megy.

A fejlesztés építési beruházást és eszközbeszerzést is magában foglal. Új, közel 800 négyzetméteres fémipari gyártó-szerelő csarnok épül közvetlenül a meglévő épület mellé, de attól teljesen független szerkezettel, daruzott kivitelben.    A már meglévő csarnokban készítik elő a gyártáshoz használt alapanyagokat, az új csarnokban a végszerelés történik, itt kerülnek fel a termékekre a különböző szerelvények, műszerek, pneumatikus elemek és vezérlő elektromos egységek.

Mivel a vállalkozás olajipari és vegyipari nyomástartó készülékek, valamint általános és veszélyes anyagokat tároló tartályok, gépek és berendezések gyártásával, telepítésével, szerelésével foglalkozik, így az elkészült végtermék minőségi paraméterei kiemelkedő jelentőséggel bírnak – írták. Jelezték: a beszerzésre kerülő új eszközökkel a hibákat minimalizálni lehet, így elkerülhetők a költséges utómunkák, továbbá kevesebb olyan gyártási folyamat lesz, amelyet eddig alvállalkozóknak kellett kiadni.

A 67 embert foglalkoztató salgótarjáni Pirazol Kft. múlt évi nem végleges árbevétele másfél milliárd forint volt, az árbevétel 2019-ben elérte az 1 milliárd 802 millió forintot.

Kiemelt fotó: https://www.facebook.com/pirazolkft

 

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek