Közép-Duna: vízitúra megállóhelyek újultak meg

Hamarosan a túrázok is igénybe vehetik a létesítményeket.

Budapest és Pest-megye 15 vízitúra megállóhelye újult meg 799 millió forintos, vissza nem térítendő, európai uniós támogatással Szobtól-Dömsödig a Közép-Duna vízi turizmusának most lezárult komplex fejlesztési projektjében  –jelentette be Schmidt Gábor, a konzorciumvezető Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke online sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A túrázni vágyók a 2021-es vízitúra szezon kezdetétől vehetik igénybe az új szolgáltatásokat. A fejlesztési programnak köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus a Közép-Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi lehetőségekkel, új szabadidős csoportok formálódhatnak – tette hozzá. A vízi turizmust érintő komplex, más túrázási módokhoz, így a kerékpározáshoz kapcsolódó fejlesztések folytatódnak közlése szerint, amiben az önkormányzatok fontos partnerei a szövetségnek.

Baráth Gergely, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója elmondta: a szövetségnek az ország minden területén van pályázata, 57 megújult megállóhelyet már átadtak.

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek