Közkívánatra továbbra is láthatók Képes Tibor festményei Miskolcon

Eredetileg a februári Kocsonya Farsang kísérőrendezvénye volt ez a kiállítás, ám a művész egyedi látásmódját tükröző alkotások hamar a közönség kedvencévé váltak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel március 8-áig meghosszabbították a tárlatot, ami naponta 14 órától 22 óráig látogatható a Művészetek Háza Galériájában.

 

Képes Tibor kiállítása Miskolcon / PTV Fotó: Vona Ildikó
Képes Tibor kiállítása Miskolcon

 

Újdonságokkal is találkozhatnak a különleges képek és a szép ruhák iránt érdeklődők. Divattervező pályázatot hirdetett általános és középiskolások számára a Herman Ottó Múzeum: a fiataloknak Joó Csaba magángyűjtő néprajzi kollekciója alapján kellett tervezniük egy mai alkalmi vagy hétköznapi ruhát, illetve egy kiegészítőt – táskát, ékszert, csizmát – valamely népviseletre jellemző motívum felhasználásával. A legjobbnak ítélt pályamunkákat most a múzeum Papszeri épületében lehet megtekinteni.

A diósgyőri Ady Endre Művelődési Házban pénteken nyitották meg a BAK Képzőművészeti Egyesület gyűjteményes kiállítását, ami negyven művész festményeiből lett összeállítva. A tárlat március 29-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10 és 18 óra között.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek