Közös adventi tárlatot rendeztek a képzőművészek Kecskeméten

A tárlat Természet – Látás – Alkotás címmel a Hírös Agórában. A több mint hatvan alkotás az év végéig látható. A hangulatot a Kecskeméti Énekes Kör adventi énekei tettek emelkedetté, Erdei Péter vezényletével

A Kecskeméti Képzőművészek Közösségének hagyományos adventi tárlatán elsőként a kiállításnak helyet adó Hírös Agóra nevében Barta Dóra ügyvezető igazgató mondott köszöntőt. Kiemelte: a közösség őrzi és megújítja mindig a város kulturális értékeit, tovább viszi a szellemiségét. Öröm számukra, hogy a Hírös Agóra évtizedek óta helyet ad a közösségnek.

Ünnepélyesen dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg a kiállítást. Felidézte, hogy másfél évvel ezelőtt pont a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének tárlatán tapasztalta meg elsőként a járvány kulturális életet is lesújtó következményeit. Már berendezték a Hírös Agórában a kiállítást, amikor jöttek a zárások, és már nem nyílhatott meg a nagyközönség előtt. Ugyanakkor, ő mint alpolgármester, egyedül a teremben végignézte a gyönyörű alkotásokat, és nagyon szomorú volt, hogy más akkor nem láthatta. Most azonban öröm számára, hogy szép számú közönség előtt mondhat beszédet, sokan érkeztek az adventi kiállításra.

Hozzátette:

Kecskeméten gazdag képzőművészeti értékek vannak, melyet ez a mostani tárlat is fémjelez.

A Kecskeméti Képzőművészek Közössége példaértékű, magas színvonalú munkát végez 30 éve. Jó kezekben van a helyi művészet, megfelelő az irányítása, sokszínű a paletta. Nagyszerű energiákat érezhet a közönség, mely mutatja, hogy a művészek is hatással vannak egymásra.

A kiállítás szakmai megnyitóját Balanyi Károly Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész, a Kecskeméti Képzőművészek Köre elnöke tartotta meg.

Elmondta: tagjaik között mintegy hatvan képzőművész és egy művészettörténész van jelenleg. Nyitottak a fiatalok, az újonnan kibontakozó tehetségek iránt, így ezen a tárlaton nemcsak a közösség tagjai, hanem külsősök alkotásai is helyet kaptak. Egy évvel ezelőtt a Fény újjászületése, a Megváltó eljövetele volt a központi téma. Idén a természet kapott hangsúlyt. A tárlat anyagát ezúttal is szellemi és műfaji sokszínűség jellemzi, a hagyományok őrzése, az egyéni alkotói törekvések, a szakralitás iránti fogékonyság és nem utolsósorban a kecskeméti szellemiség.  -írja a BAON.hu

 

Révhegyi Andrea

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek