Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Közösen ünnepli Pécs és Eszék testvérvárosi kapcsolatuk 50 éves jubileumát

Pécs és Eszék testvérvárosi kapcsolatuk 50. évfordulóját közös rendezvénnyel ünneplik

Testvérvárosi kapcsolatuk ötvenedik évfordulója alkalmából húsz közös program és együttműködés megvalósításával rendez közös kulturális évadot Pécs és a horvátországi Eszék.

 

A programok szervezésében jelentős részt vállaló Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy az együttműködés nyitányaként a pécsi Pannon Filharmonikusok pár napja már adott is kamarakoncertet Eszéken, míg a hónap végén az Eszéki Pannon Könyvfesztiválon jelenik meg a baranyai megyeszékhely.

 

Fesztiválra várják az eszéki alkotókat

 

Júniusban Pécsen a LOKART képzőművészeti fesztivál keretében látnak vendégül eszéki alkotókat. A pécsi Sétatéren június 25-én fellép az eszéki Vanja i Nesvil Funk zenekar, míg a későbbiekben egy horvát művész közreműködésével ad koncertet Bogányi Gergely, továbbá a Mecsek Kórus az Eszéki Kulturális Nyár programsorozat vendége lesz, míg ősszel Eszék-Pécs futást szerveznek, és a horvát város megjelenik a Pécsi Napok programjaiban is. A PécsLIT irodalmi fesztiválon, szeptember 15-én pécsi és eszéki szerzők felolvasásával rendeznek irodalmi estet a Pécsi Horvát Színházban – sorolták a kommünikében.

 

Az eszéki színház (Fotó: Facebook/ HMDK)

 

A közleményben kitértek rá: a programok sora még bővülhet, s várhatóan az – egymástól közúton alig száz kilométerre fekvő két településen élő – érdeklődők utaztatásában is nyújtanak a későbbiekben segítséget a szervezők.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció – Óriás hímes tojás a pécsi Széchenyi téren 2019. április 21-én. A kétméteres tojást a horvátországi Kapronca-Körös megye művészei készítették és ajándékozták a baranyai megyeszékhelynek (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Kövessen minket a Facebookon is!

 

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek