Közösségi központtá alakították a dorogi könyvtárat

PENTAX DIGITAL CAMERA

Csaknem 300 millió forintos beruházással felújították és közösségi központtá alakították a könyvtárnak helyet adó bányatiszti kaszinó épületét Dorogon – közölte a polgármester az MTI-vel.

Tittmann János tájékoztatása szerint a könyvtár volt a város közművelődési hálózatának legrosszabb állapotú intézménye. A munkálatok során a korábbi évtizedekben felaprózott tereket egybenyitották, előadóteremnek is használható helyiséget alakítottak ki.
    Az épületben kapott helyet a városmarketing-iroda, az emeleten galériát hoztak létre, ahol bemutatják az évek óta raktárakban lévő helytörténeti gyűjteményt, valamint a dorogi művészek város által megvásárolt alkotásait.
    A kaszinót 1908-ban emelték, eredeti funkciójának elvesztése után évtizedeken át rendőrségi épületként működött, majd a földszintjén rendezték be a könyvtárat, emelete kihasználatlanul állt. A rekonstrukció után az intézmény felvette az épület tervezőjének nevét, Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum elnevezéssel működik tovább.


Hasonló cikkek