Krajči elmondta, mikor fog tetőzni a járvány Szlovákiában

Milány Kincső

A COVID-19 nevű betegség terjedésének intenzitása attól is függ, hogy az emberek hogyan fognak viselkedni, illetve hogy a kormány milyen további óvintézkedéseket fog elfogadni.

Az aktuális előrejelzés szerint 110 nap múlva tetőzhet Szlovákiában a koronavírus-járvány. Ekkor nagyjából 1000 embernek lesz szüksége mesterséges lélegeztetésre, és mintegy 7000, súlyosabb tüneteket mutató páciens fog kórházi ellátásra szorulni. Ezt Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: ez az előrejelzés abban az esetben helytálló, ha érvényben maradnak a jelenlegi intézkedések.

Az új típusú koronavírus terjedését modellező előrejelzést naponta frissítik az új adatok és az újabb óvintézkedések tükrében. Az adatokra utalva 40 százalékos garanciát említett, ennek fényében alakítják az egyes intézkedéseket is.

A COVID-19 nevű betegség terjedésének intenzitása attól is függ, hogy az emberek hogyan fognak viselkedni, illetve hogy a kormány milyen további óvintézkedéseket fog elfogadni. „Számunkra az a fontos, hogy időben fel tudjuk készíteni az egészségügyi rendszert, és hogy az egészségügyi intézmények állapotát figyelembe véve igazgassuk az országot járvány esetén” – mondta Krajčí.

Forrás: tasr, ujszo.com


Hasonló cikkek