Kreml: nincs előkészületben Putyin-Trump találkozó Párizsban

Nincs előkészületben találkozó Vlagyimir Putyin és Donald Trump között Párizsban, ahol november 11-én mind az orosz, mind az amerikai elnök részt vesz az első világháború lezárásáról tartandó megemlékezésen.

Ezt Jurij Usakov, az orosz államfő külpolitikai tanácsadója közölte újságírókkal kedden Moszkvában.

Elmondta, nem szerepel a tervek között az sem, hogy Putyin fogadja John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót, aki hétfőn és kedden Nyikolaj Patrusevvel, az orosz biztonsági tanács titkárával tárgyal majd.
Mint mondta, Putyin a kedd este Szocsiba érkező Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel szerdán Szíriáról, Líbiáról, Jemenről, az izraeli-palesztin rendezésről és a kétoldalú katonai együttműködésről fog eszmecserét folytatni.

Az egyiptomi államfőnek videóbemutatót tartanak majd az orosz hadiipar kínálatáról.

Megerősítette, hogy a közeljövőben Szíria ügyében orosz-török-német-francia csúcstalálkozót tartanak majd.

Usakov közölte, hogy az orosz elnök október 24-én a Moszkvába látogató Giuseppe Conte olasz kormányfővel folytat majd megbeszéléseket a kétoldalú és a nemzetközi kapcsolatokról.

Elmondta: tárgyalások folynak arról, hogy Putyin – egy egyelőre nem meghatározott helyszínen – találkozzon Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, valamint arról is, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az év végéig Oroszországba látogasson.


Hasonló cikkek