Kritikus a helyzet a kassai specializált geriátriai intézetben

kassai Szent Lukács specializált geriátriai intézet (VOÚG) geriátriai és ápolási osztályán pillanatnyilag 40 COVID-19-pozitív pácienst tartanak számon. Már 31 alkalmazott van karanténban.

A helyzet válságos, de már sikerült stabilizálni” – mondta el a TASR hírügynökségnek Juraj Sýkora, az intézet igazgatója. “Az igazolt fertőzötteket az első pozitív teszteredményt követő 10 napon belül ismét letesztelik. Ha egy páciens negatív teszteredményt produkál, és javul az egészségi állapota, hazaengedhetik őt, a gyógyult alkalmazottak pedig visszatérhetnek a munkahelyükre.”

Sýkora elmondása szerint az intézetnek jelen helyzetben anyagi, technikai és személyzeti támogatásra, többek között védőfelszerelésekre és egyéb segédeszközökre lenne szüksége.

A VOÚG kapacitása 156 ágy, jelenleg 95 pácienst kezelnek az intézetben. A legtöbb itt kezelt beteg kardiovaszkuláris problémákkal érkezik. Sok a mozgáskorlátozott, a balesetet szenvedett, illetve a vertebrogén, onkológiai és anyagcsere-betegségekkel küzdő páciens.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek