Kubai salsa és magyar borok a hétvégén Miskolcon

Latin hangulatú utcabál és magyaros ételeket, italokat kínáló rendezvény várta az érdeklődőket Miskolcon péntek este.

Két különböző program zajlott egymáshoz közeli helyszíneken, így akár át is lehetett sétálni egyikről a másikra.

A Szinva teraszon, a Stamp Club előtti részen adott koncertet a Team Gusto Cubano. Élőzenés előadásuk olyan fergeteges hangulatot teremtett, hogy a közönség gyorsan táncra perdült, és az egész rendezvény átalakult egy latin hangulatú utcabállá.

Táncra fel! (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHirnök)

2014 óta létezik a zenekar, és második alkalommal jártak Miskolcon. A 10 főből álló csapat minden hangszert élőben szólaltat meg koncertjein. Repertoárján spanyol nyelvű, salsa, timba, son, cha-cha, bachata tánczenei feldolgozások szerepelnek, melyek különlegességét a többszólamú vokálok, rézfúvósok és az afro-karibi ütőhangszerek változatos alkalmazása adja.

A Salsa Cubanismo Tánciskola oktatói is közreműködtek a programban, akik bemutatójukkal arra ösztönözték a közönséget, hogy kapcsolódjon be a kubai/ karibi estbe, és nem kell ülve végighallgatni a koncertet, hanem bátran táncra lehet perdülni a vérpezsdítő dallamokra.

Érkeznek a vendégek a GasztoPlaccra (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHirnök)

Két utcányira innen, a Művészetek Háza előtt zajlott a MÜHA GasztroPLACC nevű esemény, szintén péntek este. Idén nyáron ez a program heti rendszerességgel jelentkezik, és lehetőséget nyújt helyi éttermeknek, borászoknak a bemutatkozásra. A hangulatos teret minden alkalommal zenével, minőségi ételekkel és italokkal töltik meg. A gasztroeseményen koncertek, ízletes falatok, nedűk és családi programok várták az érdeklődőket.

Ezzel azonban még nem ért véget a kellemes kikapcsolódás. Szombaton délután öt órától az avasi pincesoron, az Avasi Kvaterkán folytatódtak a zenés-gasztronómiai programok. A helyszín a Kisavas Első sora, az Avasi Cellariumtól az Aranykorona Történelmi Étteremig terjedő szakasz volt.

Egészségünkre! (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Borospohárral a kézben lehetett sétálgatni a macskaköves, a pincesorokat összekötő szűk utcácskákon. Az ételeket házi buciban kínálták a szolgáltatók, az aláfestő muzsikát pedig ezúttal a jazz műfaj nagy slágerei adták. Természetesen a zenekarok élőben játszottak.

(Kiemelt kép: Team Gusto Cubano zenekar / Vona Ildikó fotója, PannonHirnök)

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek