Kuciak-gyilkosság: A szakértő szerint is manipuláltak a töltényekkel

Manipuláltak azokkal a töltényekkel, amelyekkel meggyilkolták Ján Kuciak újságírót és a jegyesét, Martina Kušnírovát. Ezt Miroslav Šimonič ballisztikai szakértő jelentette ki hétfőn a bazini Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt, megerősítve ezáltal a Miroslav Marček vádlott által állítottakat. Utóbbi beismerte, hogy ő hajtotta végre a gyilkosságot.

Šimonič azt állítja, hogy a töltényekben a szokásosnál kevesebb puskapor volt. Miroslav Marček vádlott bevallása szerint ő manipulált a töltényekkel, hogy azok csendesebbek legyenek. Ugyanezt a célt szolgálta a gyilkos fegyverhez készített hangtompító is.

Alena Zs. vádlott ügyvédei azt akarták megtudni a szakértőtől, vajon lehetséges-e, hogy két különböző fegyvert használtak a gyilkossághoz. Ha igen, az kétségbe vonná Miroslav Marček vallomásának igazságtartalmát. Daniel Lipšic, a kárvallottak megbízottja kifogást emelt a kérdés ellen, spekulatív jellegűnek nevezve azt. A bíróság helyt adott Lipšic panaszának, elvetette a kérdést.

Lipšic és Roman Kvasnica, Zlatica Kušnírová sértett jogi képviselője szerint a szakértő vallomása jelentős mértékben egyezik Miroslav Marček vallomásával. Alena Zsuzsová ügyvédje, Štefan Neszméry ezt pont fordítva látja. Úgy véli, a szakértő vallomása igazolta, hogy lehetett egy másik lőfegyver is.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek