Kuleba: Szijjártó Péter donbászi látogatása hozzájárul a béke és a demokratikus biztonság helyreállításához

Az ukrán külügyminiszter felszólalt az Európai Tanács Miniszteri Bizottságának ülésén, melyen felhívta a figyelmet Oroszország lépéseinek eredménytelenségére és arra kérte a tanácsot, hogy járuljanak hozzá a Krími platform céljainak eléréséhez – írja a Kárpát.in.ua.

„Oroszország lépéseit 2019-ben, amikor a PACE visszaküldte küldöttségét, azzal indokolták, hogy Moszkvát be kell vonni a párbeszédbe az emberi jogok védelme érdekében. Két év elteltével ez egyáltalán nem tűnik hatékonynak. Oroszország agressziója továbbra is folytatódik és táplálja az emberi jogokkal való visszaéléseket” – mondta el.

Megjegyezte, hogy a megszállt területeken romló helyzet miatt Ukrajnának aktívabb részvételre van szüksége az ellenőrzési mechanizmusok terén, beleértve az Európa Tanács emberi jogi biztosát is.

Dmitro Kuleba megköszönte a partnereknek és az elnöklő Németországnak a segítséget, kihangsúlyozta a további együttműködés fontosságát, s köszöntötte Szijjártó Pétert a tanácsban átvett elnöklés alkalmából.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Ukrajna teljes mértékben támogatni fogja a magyar elnökség erőfeszítéseit az Európa Tanács hatékonyságának növelése érdekében, és meggyőződését fejezte ki az iránt, hogy Szijjártó Péter júniusra tervezett donbászi látogatása az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnökeként hozzájárul a béke és a demokratikus biztonság helyreállításához.

 

Forrás: ukrinform.hu

 

HírMix | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek