Ukrajna két figyelmeztető eset

Miközben négyre emelkedett a külföldön koronavírus-fertőzésben meghalt ukrán állampolgárok száma, Ukrajnában viszonylag kevés (március 26-i adat szerint 196-ot) megbetegedést regisztráltak. Ennek ellenére már most mutatkoznak repedések az egészségügy pajzsán.

Március 23-án számos hírportál közölte, hogy Munkácson egy nő mintájában kimutatták a fertőzést, ezért a megyei infektológiai kórházba szállították. Később, a megyei egészségügyi főosztály sajtótájékoztatóján az hangzott, el, hogy Ungváron ismét elvégezték a tesztet, melynek eredménye negatív lett, az asszony tünetmentes. Ezek után következett a kijevi elemzés, mely során megállapítást nyert, hogy a kárpátaljai asszony mégiscsak fertőzött.

Ennél jóval elszomorítóbb eset történt a hágón túl. Ternopil megyében speciális(?) műanyag zsákban adták ki egy koronavírus-fertőzésben elhunyt 68 éves férfi tetemét a hozzátartozóknak – a megdöbbentő esetről a korrespondent. net adott hírt, melyhez videót is csatolt.

Az elhunyt lánya a férjével érkezett az infektológiai kórházba, hogy hazaszállítsa a tetemet. „Apámat egy fekete csomagban adták ki… felemelni nem tudtuk, a földön húztuk… senki nem segített…” – mondta el Olga Tutova.

Azt követően, hogy felhívták a kórház főorvosát, egy védőruhás férfi kiment hozzájuk, s kioktatta őket, hogy a szállítás nem az ő dolguk, hanem az illetékes egészségügyi szolgálaté.

Mint azt a korrespondent.net írja, végül a halottat a hozzátartozói saját járművükön szállították el a falujukba.


Hasonló cikkek