Külhoni magyar pártvezetőkkel találkozott Semjén és Potápi

2021 a nemzeti újrakezdés éve lesz.

A külhoni magyar pártok vezetőivel egyeztetett csütörtökön Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A nemzetpolitikai államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az egyeztetésre azzal a céllal került sor, hogy a nemzetpolitika vezetői és a külhoni magyar szervezetek elnökei áttekintsék az idei évet érintő terveket.

A felek egyeztettek az egyes régiók helyzetéről és aktuális problémáiról. Egyetértettek abban, hogy 2021-ben, a nemzeti újrakezdés évében kiemelten fontos az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás, az anyaország és a külhoni régiók közötti együttműködés, valamint a külhoni régiók egymás közötti kapcsolatrendszerének további erősítése – olvasható a kommünikében.

Az egyeztetésen részt vett Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Grezsa István miniszteri biztos is.

A külhoni magyar szervezetek képviseletében Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke és Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke vett részt a tanácskozáson.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook 

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek