Külképviseletek mecénás szerepben

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa és a beregszászi külképviselet is rendszeresen ad otthont kulturális rendezvényeknek. A legnépszerűbben a képzőművészeti kiállítások, de teret adnak könyvbemutatóknak, irodalmi rendezvényeknek is.

Október végén a beregszászi konzulátus új kiállítótermében Erfán Ferenc, Veres Ágota, Őri Mihály, Klisza János, Kulin Ágnes, Réti János, Matl Péter, Szocska László (a kárpátaljai Révész Imre Társaság tagjai) munkáiból nyílt kiállítás, most pedig az ungvári főkonzulátus formabontó, eredetisége okán is figyelemre méltó tárlatot rendezett. Az ungvári Kis Louvre Gyermek- és Ifjúsági Egyesület egykori tagjai mutatkoztak be. Méghozzá úgy, hogy a falakra felkerültek az alkotók gyerekkori rajzai, festményei, melléjük pedig a kiforrott művészi alkotások.

Többek között olyan elismert művészek munkái, mint Györke Géza, aki ma már a Lembergi Nemzeti Művészeti Akadémia tanára, Olga Nyorba, aki több külföldi kiállítást tudhat maga mögött, képeit többek között Magyarországon is megcsodálhatták.

Hori


Hasonló cikkek