Külön engedéllyel vehet már csak fel fehér férfiakat a világ egyik legnagyobb cége

Mostantól külön engedélyre van szükség ahhoz, hogy a világ egyik legnagyobb vagyonkezelőjénél fehér férfiakat vegyenek fel pozícióba. Az amerikai State Street befektetőcégnél kiemelten fontosnak tartják a diverzitást írja a Világgazdaság portál  a THE TIMES-ben megjelent cikkre hivatkozva.

Minden csoportvezetőnknek be kell mutatnia az éves jelentésében, hogy mit tett a női és kisebbségi munkavállalók felvételének érdekében

– közölte a cég londoni irodájának vezetője, Jess McNicholas a Sunday Times című újsággal.

A cég 2023-ra megháromszorozná a fekete, ázsiai és egyéb etnikumú munkavállalóinak számát. Amennyiben egy részlegen ezt nem sikerül elérni, ott a helyi vezetők alacsonyabb bónuszra számíthatnak.

A cikkben McNicholas kiemelte, továbbra is vehetnek fel fehér férfiakat, de azokra a pozíciókra nőket és kisebbségi jelentkezőket is meg kell hallgatniuk, ezt pedig bizonyítaniuk kell.

A State Streetnek világszerte több mint 40 ezer munkavállalója van. A cég volt az, amely a New York-i Wall Streeten évtizedekig álló, a rohamozó bikával szemben 2017-ben felállíttatta a bátran szembenéző kislányszobrát. Ezt később áthelyezték a New York-i tőzsde épülete elé.

 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek