Különféle pályázati támogatásokon keresztül több százezer eurót oszt szét Nagyszombat megye

A pályázati támogatásokat Nagyszombat Megye Önkormányzatának (TTSK) képviselői az idei utolsó ülésükön hagyják jóvá. 600 ezer eurót osztanak szét szervezetek és önkormányzatok között, a háziorvosok 200 ezer eurós csomagból igényelhetnek támogatást. Erről Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke tájékoztatott.

„A jövő évi költségvetést úgy tudtuk kialakítani, hogy a koronavírus-járvány okozta krízis ne befolyásolja a támogatások mértékét. A jogosult pályázók széles köre összesen közel 2,9 millió eurót kap különböző közhasznú programjaik megvalósítására. Közel 600 ezer euró a Nagyszombat megye területén lévő önkormányzatok és az itt működő szervezetek karitatív tevékenységét segíti. Az előző időszak felhívásaival ellentétben a támogatott tervek köre a környezetvédelem és alkotás területére is bővült” – jelentette be Viskupič.

Két felhívás keretében 450 000 eurót különítenek el a szervezetek és 150 000 eurót az önkormányzatok számára. A támogatások célja a kultúra, a sport, a szociális ellátás, az egészségügy és a környezetvédelem területén végzett karitatív tevékenység fejlesztésének támogatása. A támogatás minimális összege 500 euró, a pályázók önrésze a jóváhagyott támogatás összegének 10 százaléka. 2022. január 1-től február 4-ig lesz lehetőség elektronikusan pályázni, az egyes támogatások elosztásáról májusi ülésükön döntenek a képviselők.

Viskupič hozzátette, támogatásban részesülhetnek a jelenlegi és a leendő gyermek- és felnőtt háziorvosok is. „Például havi 700 eurós hozzájárulást kaphatnak az atesztációjukhoz, vagy legfeljebb 20 000 euró támogatást egy új járóbeteg-rendelő felszereléséhez. Ezzel igyekszünk megfelelő számú orvost biztosítani, akik – nemcsak a járvány időszakában – térségünkben a jó egészségügyi ellátás alapját jelentik” – mondta. A pályázatok elektronikusan január 17-től lesznek beküldhetők. A sikeres pályázók havi 150 euróig terjedő hozzájárulást is kaphatnak, amely a lakhatási költségek fedezésére szolgál.

A megye ezen támogatását azok a pedagógusok és középiskolai szakoktatók is igényelhetik, akik legfeljebb 5 évvel a főiskola elvégzése után vannak.

Forrás: parameter.sk

Fotó: TASR

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek