Különleges és váratlan produkciók előzik meg a Horizont fesztivált

Április 24. és 27. között harmadik alkalommal várja a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a közönséget a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol hat ország előadásai láthatók. A négynapos fesztivált különleges és váratlan produkciók előzik meg.

Április 7-én, vasárnap délelőtt a miskolci belvárosban a színház balettkara és a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tánctagozatának növendékei meglepetés-produkciót adnak elő, hogy beharangozzák az idei Horizont fesztivált – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Miskolci Balett már régóta dolgozik együtt neves külföldi koreográfusokkal, az idén Garrett Smith érkezett az Egyesült Államokból, hogy egyhetes kurzust tartson a társulatnak, áprilisban pedig ismét amerikai vendég érkezik a színházba. A houstoni FLY Dance Company a Kamaraszínházba hozza el produkcióját, amelyet az országban Miskolcon kívül csak Pécsett adnak elő.

A FLY Dance Company előadása a művészet és a szórakoztatás ötvözete – megállás nélküli hip-hop, klasszikus és modern tánc, komédiával megfűszerezve, klasszikus zenére. Kathy Musick Wood, a csapat művészeti vezetője koreográfiáiban különböző stílusokat és kultúrákat vegyít, hogy előadásaikkal tükrözzék a kortárs Amerikát – áll a produkció ismertetőjében.

A csapat a Horizont fesztivált megelőző héten, április 16-án, a “nulladik” napon elindítja a négynapos rendezvényre való hangolódást, a táncosok pedig egy kétnapos workshopra Miskolcon maradnak, és az eLTE Best Dance Company tánciskolával együttműködve tartanak kurzust a táncolni vágyóknak.

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek