Különös vegyi anyagot tároltak a Gúta mellett – a tűzoltókat is megpróbálták megvesztegetni!

A napokban a Gútához tartozó Nagyszigetre riasztották a tűzoltókat, mivel tűz ütött ki a Gútától Ifjúságfalva irányába található tanyán.

Jančok Tibor a gútai tűzoltóktól a Joj TV-nek elmondta, hogy amikor a helyszínre értek, két faépület állt lángokban. “Két magas nyomású vezetéket vetettünk be, légzőkészülékekkel végeztük az oltást.” – fejtette ki.

Amikor a tűzoltók a helyszínre értek, onnan nagy sebességgel távozott egy lengyel rendszámú fehér furgon. Miután eloltották a tüzet, találtak számos kannát, kanisztert, amelyben valamilyen ismeretlen vegyi anyagot tároltak. A ház 40 év körüli lengyel tulajdonosa megpróbálta őket lebeszélni arról, hogy jelentsék bárkinek is az esetet, ezért pedig még egy nagyobb összeget is felajánlott.

Az eset kapcsán a tűzoltók és a rendőrség mellett ezt követően a NAKA is megjelent. Renáta Čuháková kerületi szóvivő közölte, hogy hulladékkal való illetéktelen gazdálkodás ügyében indult eljárás. A helyszínen talált anyagból mintát vettek, egyelőre azonban nem tudni, milyen anyagról van szó.

A rendőrség körözést adott ki a lengyel furgonra. Nem ez az első eset ugyanis, hogy egy ilyen autó által szállított különös vegyszerre bukkantak a hatóságok. Az ősz folyamán lelepleztek már hasonló cselekményt a Lévai járásban is.

Forrás: Noviny.sk, parameter.sk

Fotó: Joj TV


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek