Kutya kapta el a betörőt Izsákon

Egy izsáki lakos tett bejelentést a rendőrségre április 19-én 5 óra 15 perckor, mivel egy ismeretlen férfi kirabolta az édesanyját, majd nem sokkal később Joker, a nyomkövető kutya leleplezte a tettest.

A tettes betörte a bejárati ajtó üvegét, majd bejutott a lakásba és késsel a kezében pénzt követelt az ágyában fekvő 77 éves asszonytól, aki félelmében átadott 10 000 forintot, de ez nem volt neki elég, megfenyegette az asszonyt, aki ennek hatására a pénztárcáját is odaadta támadójának. A férfi nem tudott több pénzt kicsikarni áldozatából, ezért zsákmányával együtt távozott a házból – derült ki a police.hu tájékoztatásából

A rendőrök kiérkeztek az idős nénihez, de ekkor az elkövetőnek már nyoma sem volt. Egy nyomkövető kutyával érkeztek, Jokerrel, aki szagot fogott, és az elkövető házáig vezette őket.

Keresni kezdték a férfit, akit néhány órán belül elfogtak és előállítottak. A 22 éves izsáki férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatására – számolt be a BAON a bravúros nyomozásról.

Juhász Márta

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek