Kutyája őrizte a balesetet szenvedett német turista holttestét a Magas-Tátrában

A szlovák Hegyi Mentőszolgálat (HZS) segítségét kérték, miután a turistacsoport egyik tagja nem érkezett meg a szálláshelyére a kirándulásról.

A 28 éves nő társai nélkül, a kutyájával túrázott a hegyekben.

A hegyimentők megtudták, hogy kedd este a nő a Zamkovský menedékházban aludt, ahonnét szerdán reggel egy kijelölt útvonalon akart eljutni a Sziléziai-házba. „Ezt az útvonalat nem ajánlották neki a kedvezőtlen időjárás miatt, de senki sem tudta, merre ment, miután elhagyta a házat. Telefonon sem lehetett vele felvenni a kapcsolatot” – közölték a hegyimentők.

A megszerzett információk és tanúvallomások alapján a Magas-Tátrai Regionális Központ mentői a helyszínen kezdték meg a keresést, amelybe a belügyminisztérium helikoptere is bekapcsolódott. Csütörtökön a lengyel mentőcsapat értesítette a hegyimentőket, hogy egy kiránduló a Lengyel-nyereg közelében egy nő holttestére bukkant, mellette egy kutya ül.

A hegyimentők a holttestet lehozták, az ügyet átadták a rendőrségnek és az orvosszakértőnek. Az elhunyt nő kutyáját a rendőrök vették átmenetileg gondozásba.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: parameter.sk

Fotó: Nový Čas/HZS


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek