Kutyajáték házilag – kedvenced odáig lesz érte!

A kisállat kereskedések polcai tömve vannak drága kutyajátékokkal, amelyek viszonylag gyorsan a szemetesben végzik az apró, éles fogaknak köszönhetően. Azonban némi kreativitással többségüket otthon te magad is elkészítheted!

Csomózott kutyajáték

Biztosan neked is akad a szekrényedben olyan póló, amit már régóta nem használsz és csak a helyet foglalja. De egy régi lepedő vagy nagyobb konyhai törlőrongy is teljesen megfelel a csomózott kutyajáték elkészítéséhez.

Vágj ki tíz centis, hosszabb csíkokat a választott alapanyagból, majd egyszerű csomóval szorosan fogasd őket össze. Ezt követően két módszer is van, hogyan kapd meg az eredményt.

Vagy egyszerűen tovább csomózgatod az anyagot, mígnem a végére érsz vagy széthúzod a szálakat és a szélső anyagdarabokat mindig középre helyezve összefonod a csíkokat. A végén összecsomózod és máris kész a tökéletes kutyajáték.

Labdával kombinált kutyajáték

Ha még csábítóbbá akarod tenni kutyusod számára a csomózott kutyajátékot, akkor szükséged lesz egy teniszlabdára.

A labdát fúrd keresztül. Fűzz át a lyukon egy erős, vékony kötelet, majd kezd az előző bekezdésben leírt folyamatot közvetlenül a lyukak szélétől úgy, hogy a kötelet belefonod a szálak közé.

Az is megoldás, ha akkora lyukat fúrsz, amekkorán át tudod vezetni a már összecsomózott szálakat.

Labdajáték palack és zokni felhasználásával

Ehhez a feladathoz egy hosszú térdzoknira lesz szükséged. A zokni végét kitömheted, de ha nem akarod, hogy a szakadást követően szétszóródjon, akkor ezt a lépést hagyd ki.

A palackba viszont tegyél mindenképpen valamit, ami csörög. Ajánlatos kutyaeledelt használni, mert ha esetleg szétszakítja a palackot, a kutyus minden bizonnyal meg fogja enni a tartalmát, bármi is legyen az.

A palackot egyszerűen bújtasd bele a zokniba, köss csomót a végére és már kezdődhet is a móka!


Hasonló cikkek