Kutyatápos zsákban dobott ki hat kölyökkutyát – 300.000 forint pénzbüntetés

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség 2019. október 22-én állatkínzás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 36 éves szalkszentmártoni férfit, aki 2019. május 27-én hat keverék kölyökkutyát egy kutyatápos zsákba rakott, bedobta egy lakatlan ház udvarába és sorsára hagyta az állatokat.

A 36 éves férfi két kutyát tartott a szalkszentmártoni ingatlanán, az egyik állat 2019. május végén hat kiskutyát kölykezett.

A vádlott nem akart a kiskutyákról gondoskodni, ezért 2019. május 27-én reggel a hat, kb. 1 hetes korú, keverék kölyökkutyát egy kutyatápos zsákba rakta, majd az állatokat a nyitott szájú zsákban egy kerítéssel körbekerített, lakatlan ingatlan udvarába bedobta és sorsára hagyta.

A vádlott az udvarba bedobott kölyköknek vizet és élelmet sem hagyott, az állatok azért nem pusztultak el, mert a szomszédos ingatlanon lakó személy felfigyelt a hangjukra és gondoskodott az elhelyezésükről.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség a vádlottat állatkínzás vétsége miatt gyorsított eljárásban 2019. október 22-én bíróság elé állította. Az ügyész a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta.

A Kunszentmiklósi Járásbíróság a tárgyaláson a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki állatkínzás vétségében és 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért, míg az ügyész súlyosításért, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabása végett fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek