Kýbel a hazugságvizsgáló szerint nem hazudik

Róbert “Kýbel” L., a Sýkora-klán életfogytiglanra ítélt bandavezére, aki ellen Pavol R. volt gazdasági miniszterrel és a Markíza TV volt igazgatójával együtt vádat emeltek Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében, egy szakértői vélemény szerint igazat mond.

Róbert L. a nyomozók előtt korábban cáfolta, hogy a volt TV-igazgató 1997-ben megrendelte volt üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását. Az alvilági alakoknak, akiket megbízott az emberöléssel, Mikuláš Č. állítása szerint 20-40 millió korona közötti összeget ajánlott fel. Ezt a verziót megerősítette Miloš K., a maffiafőnök egykori bűntársa is.

Róbert L. vádlottat azonban egy elismert szakértő hazugságvizsgálatnak vetette alá, amely azt mutatta ki, hogy a vádlott igazat beszél.

Pavol R. már korábban képtelenségnek nevezte Mikuláš Č. vallomását, és azt állította, hogy a Černák-bandával azért lépett kapcsolatba, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem éppen Volzová rendelte-e meg az ő meggyilkolását.

Az önálló Szlovákia történetében először ül a vádlottak padjára egy volt kormánytag, akit gyilkosság előkészítésének bűncselekményével vádolnak. Pavol R. továbbra is szabadlábon védekezhet, de elektromos karperecet kell hordania és tilos külföldre utaznia. Pavol R. ellen vádat emeltek az ún. televíziós váltók ügyében is.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek