Labdarúgó NB I – Böde csereként volt a listavezető Ferencváros nyerőembere

A listavezető Ferencváros a cserejátékos Böde Dániel találatával 1-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának rangadóján szombaton.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Ferencváros-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
————————————-
Groupama Aréna, 10 027 néző, v.: Berke
gólszerző: Böde (82.)
kiállítva: Batik (95.)
sárga lap: Lovrencsics G. (42.), Lanzafame (58.), illetve Mezghrani (35.), Holender (43.), Batik (54., 95.), Heffler (56.), Danilo (67.), Gróf (82.), Gazdag (90.)

Ferencváros:
————
Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér – Varga R. (Böde, 76.), Gorriaran (Bőle, 79.), Petrjak – Lanzafame (Szignyevics, 67.)

Budapest Honvéd:
—————-
Gróf – Batik, Lovric, Kálnoki-Kis (Kukoc, 86.) – Mezghrani, Szendrei (Banó-Szabó, 65.), Heffler, Gazdag, Holender – N’Gog (Tischler, 68.), Danilo

Az első félidőben a Ferencváros meddő mezőnyfölényben játszott, fél óráig ugyanis még helyzetet sem tudott kialakítani. Addigra viszont a kispestiek már két nagy lehetőséget puskáztak el. Davide Lanzafame ollózásával veszélyeztetett először a házigazda, majd Varga Roland szabadrúgását mentette bravúrral Gróf Dávid.
A fordulást követően az FTC nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, és saját térfelén tartotta a vendégcsapatot, amely csak Gróf bravúrjaival tudta megőrizni a gól nélküli állást. Idővel azonban kijött a szorításból a Honvéd, ráadásul gólhelyzetekig is eljutott a túl bátran kitámadó Ferencvárossal szemben, amelynek középpályás védőmunkája ekkor nem volt kellően hatékony. A 82. percben Böde Dánielt nem tudták szerelni a kispestiek: az alig hat perce pályán lévő cserejátékos két védő között is lövéshez jutott, és közelről nem hibázott. Mivel a parázs hajrában nem esett több gól, nyert a házigazda.
A ferencvárosi együttes pályaválasztóként már 30 mérkőzése nem kapott ki a bajnokságban, a kispestieket a szezon során másodszor győzte le 1-0-ra. A Honvéd már hat forduló óta nyeretlen: három döntetlen mellett harmadszor szenvedett vereséget.
(FOTÓ)


Hasonló cikkek