Labdarúgó NB I – Pakson a bennmaradás a cél

Az NB I-ben maradás a cél a megfiatalított kerettel induló Paksi FC labdarúgócsapatánál, amely a szombati Újpest elleni nyitányon tartja teljesen elkészült stadionjának avatóját.

    “A játékoskeret adott ahhoz, hogy a csapat a következő bajnokságot is az NB I-ben kezdje” – mondta Haraszti Zsolt ügyvezető csütörtökön a klub idénynyitó sajtótájékoztatóján, amelyen megjelent az egyesület hét nyáron igazolt játékosa is.
A paksi klubtól a 2019/20-as bajnokság végén többen, köztük meghatározó játékosok távoztak: elment Poór Patrik, Báló Tamás, Bartha László, Kecskés Tamás, Bor Dávid, valamint a házi gólkirály, Könyves Norbert.

A keret az MTK-tól érkezett Bognár Istvánnal, Lorentz Mártonnal, a Kaposvártól jött 191 centiméter magas középcsatárral, Ádám Martinnal, Nagy Richárd, Csősz Richárd és Sipos Zoltán középpályásokkal, Hegedüs Lajos kapussal egészült ki, továbbá a tolnaiak leigazolták a január óta náluk játszó, egykori mezőkövesdi csatárt, Sajbán Mátét.
Az ügyvezető hozzátette: Könyves a ZTE-től visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.
Osztermájer Gábor vezetőedző a kérdésre, mit vár csapata szereplésétől, azt mondta: a bajnokságban ugyanaz várható, mint eddig. A tréner szerint lesz a mezőnyben két kiemelkedő csapat, a Ferencváros és a MOL Fehérvár FC, valamint további három-négy gárda, amelyek a harmadik-ötödik helyre esélyesek.

A többiek viszont a kiesés ellen küzdenek majd.
“Olyan játékosok mentek el, akik sokat tettek a klubért, de már kifutóban voltak. Fontos kérdés, hogy Könyves góljait hogyan tudjuk pótolni, más típusú játékosok jöttek, változni fog a játékunk” – jegyezte meg, majd Ádám és Böde Dániel mellett felhívta a figyelmet Sajbán Máté játékára is.
Balog Judit társügyvezető elmondta: reméli, hogy telt ház előtt rendezhetik az Újpest elleni mérkőzést az új, 4500 fős stadionban.

Kiemelte: még soha nem adtak el annyi (500) bérletet, mint most.
A szombaton 16 óra 30 perckor kezdődő meccset a szurkolók technikai jegy váltásával ingyen nézhetik meg, a mérkőzés előtt, 14.30-tól utánpótlás csapatok játszanak, szabadstílusú futballbemutató, mazsorettcsoport és rapkoncert szórakoztatja a közönséget.


Hasonló cikkek