Labdarúgó NB I – Vitelki Zoltán a Debrecen új vezetőedzője

Vitelki Zoltán lett a labdarúgó NB I-ben nyolcadik helyen álló Debrecen vezetőedzője – közölte a klub elnöke sajtótájékoztatón.

Szima Gábor elmondta: fél plusz két évre szóló szerződést kötöttek a trénerrel, akitől azt várják, hogy stabilizálja a csapat helyzetét, konkrét célt azonban nem tűztek ki elé. A klubelnök hozzátette: Herczeg András pénteki lemondását követően vették fel a kapcsolatot a szakemberrel, akit felkészült edzőnek, erős személyiségnek tart. “Biztos vagyok benne, hogy megoldja a feladatot” – fogalmazott.

Szima Gábor kitért arra is, sokan kockázatosnak tartják, hogy Vitelki számottevő NB I-es tapasztalat nélkül lett a DVSC vezetőedzője. A klubelnök példaként Kondás Elemért említette, aki hasonló helyzetből indulva a többi között két bajnoki címet is szerzett a Debrecennel.

Vitelki Zoltán elmondta: nem tudott nemet mondani a klub által kínált lehetőségre, amely egy edző életében óriási távlatokat nyithat meg. A tréner nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Herczeg Andrást követően vehette át a csapat irányítását. Kiemelte: a DVSC kerete “jó anyag”, olyan, amelyre lehet építeni. “Azon leszek, hogy eredményesen szerepeljünk, már nagyon várom a közös munkát” – fűzte hozzá.

A 49 éves szakember korábban másod- és vezetőedzőként is irányította a Diósgyőrt, a klub színeiben több mint ötszáz mérkőzést játszott. Dolgozott Kazincbarcikán és Budafokon is, legutóbb a Mezőkövesd megyei első osztályban szereplő második csapatát irányította. Vitelki Zoltán munkáját Kriston István, Igor Bogdanovics és Erdélyi Miklós segíti majd.

MTI

A nyitókép MTI/Czeglédi Zsolt.


Hasonló cikkek