Lakberendezés a Feng Shui és a gazdagodás szellemében – 2. rész

Kéthetente kedden jelentkező új lakberendezési sorozatunk mai gondolatai a pénzről is szólnak. Hiszen a Feng Shui anyagi ügyeink rendezésében is segíthet, ha elég tudatosak vagyunk az otthonunk belső tereinek kialakításában. Öt tipp a gazdagodáshoz.

Sokan azt gondolják, hogy elég néhány „pénzvonzó” tárgy elhelyezése a tér megfelelő pontjain, azonban ez nem elégséges.

feng shui - eloszoba

Nézzük, mit tehetünk a jobb pénzügyi helyzetért,a Feng Shui szellemében:

  1. Fontos a tértisztítás, mert lakóhelyünk terében a korábbi rossz rezgések (pl. veszekedés, sok aggódás, kellemetlen vendég lenyomatai) megőrződnek, és ez útját állja a pozitív áramlatoknak. Tehát elsőként fizikai és átvitt értelemben is: tüntessünk el minden felesleges porfogót, limlomot – ezzel helyet teremtünk az ÚJ-nak.
    Takarítsunk ki a szó hétköznapi értelmében alaposan (és ezt a rendet tartsuk is meg!), majd végezzünk el egy erre vonatkozó egyszerű szertartást. Ehhez füstölőre, fehér gyertyára és néhány (fehér és sárga) virágra, valamint egy csengőre lesz szükség. (A tértisztítás pontos menetét a sorozat következő részében tárgyaljuk.)
  2. Ezt követően erősíthetünk tárgyakkal és színekkel a lakásunk úgynevezett „gazdagságrészén”. (Ezt az ún. BÁ GUA térkép segítségével állapíthatjuk meg, amiről a későbbiekben ugyancsak szó lesz.) Tegyünk erre a helyre kék, zöld, tárgyakat, vízesést ábrázoló képet! Esetleg egy csobogót, vagy az akváriumunkat is itt helyezhetjük el.
  3. A lakás eme részében minioltárt is állíthatunk a jólétnek: tegyünk ide pénzérméket, virágot, tájképeket vagy gazdagságra utaló tárgyakat! A szerencsepatkó is ide kerülhet.
  4. A kerek levelű növények is pénzvonzó tulajdonsággal bírnak a Feng Shui szerint.
  5. A teknősbékát, vagy a háromlábú békát is összefüggésbe szokták hozni a pénzzel.
  6. Mindig figyeljünk oda, hogy a meglevő pénzünket hogyan kezeljük. Ha csak belegyűrjük a pénztárcába vagy a zsebbe, akkor „megsértődik”, és elmegy. Ha otthon pénzt tartunk, akkor lehetőleg ne a bugyik között dugdossuk, hanem egy szép dobozban: hogy érezze a szeretetünket. Ez pozitív rezgéseket hordoz, s így könnyebben magunkhoz vonzzuk a jó dolgokat, így a pénzt is.

 

Képek forrásai: 

pinterest.comwww.foxnews.com


Hasonló cikkek