Lánchíd – BKK: továbbra is átkelőhajó segíti az átjutást a híd közelében

A menetrend szerint közlekedő átkelőhajó továbbra is segíti a Dunán való átjutást a Lánchíd felújítása idején – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

    Közleményük szerint az Akadémia és a Jégverem utcai kikötő között közlekedő hajójárat péntektől 10 és 18 óra között közlekedik. A Duna budapesti szakaszán szintén menetrend szerint induló körjárat október 3-áig, vasárnapig közlekedik. A menetrend elérhető a BKK honlapján.
Az átkelőhajón munkanapokon, hétfőtől péntekig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. A meghatározott BKK-bérletekkel nem rendelkező utasoknak, továbbá szombaton és vasárnap, illetve ünnepnapokon – személyesen a Mahart jegypénztáraiban, illetve a hajón – 500 forintos jegy vásárolható 2 éves kor felett.

Az átkelőhajón – jegyváltással – kutya és kerékpár szállítására is lehetőség van. A jegy egy utazásra érvényes – fejtették ki.
Felidézték: a Lánchíd lezárása óta, 2021 júniusától 250 ember befogadására alkalmas személyhajó biztosítja a gyors átjutást a Duna két partja között. Budapest legfrekventáltabb területén, a pesti belváros és a Várnegyed között a BKK és a Mahart együttműködésében a meglévő infrastruktúrát felhasználva indult átkelőjárat. A Duna fővárosi szakaszán közlekedő rendszeres hajójárat, amely a közösségi közlekedés alternatívájaként és turisztikai attrakcióként is népszerű volt a nyári időszakban, október 3-án, vasárnap indul utoljára – olvasható a BKK közleményében.


Hasonló cikkek