Látogatóközponttal bővül a Nagyszéksós – tó

A Mórahalom vonzáskörzetében található, természeti értékeket őrző Nagyszéksós -tó és bivalyrezervátum területén hamarosan új beruházás kezdődik

A tó Csongrád – Csanád megye egyik legkedveltebb kirándulóhelye, családok, baráti társaságok és túrák célpontja. Kellemes időtöltést nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mindazoknak, akik szeretik a természetet, a tó különleges világát, a nagy számban ott megforduló védett madarakat, és a tekintélyes, monumentális bivalyokat.

Ez a terület 2008 óta számos jelentős változáson, kisebb – nagyobb beruházáson ment keresztül, ám jövőre, eddig még soha nem tapasztalt fejlesztések kezdődnek itt. Ugyanis 1,7 milliárd forintos támogatásból újul meg a környék.

Új kilátókkal, és egy komplett látogatóközponttal bővítik a területet, ráadásul a tó teljesen körüljárható lesz – írja a Móra – Net Televízió közösségi oldalán.

A lap arról is beszámolt, hogy hamarosan publikálják a látványterveket és egyéb tudnivalókat a projekttel kapcsolatban.

Ezek természetesen a környezetvédelmet és a turisztikai növekedést is szolgálják majd. Amint lesznek bővebb információink, mi is tájékoztatjuk olvasóinkat, hiszen kirándulóhelyként valóban nagyszerűnek bizonyul a bivalyok világa.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: Móra-Net Televízió


Hasonló cikkek