Látványos felvonulással kezdődött a farsangolás Miskolcon

Péntek délután jelmezes felvonulással kezdetét vette a Becherovka Miskolci Farsang. Mazsorettek, gólyalábasok, óriásbábok, zenészek, táncosok hívogatták a közönséget a háromnapos télűző mulatságra.

Február 24-ig ismét karneváli hangulat lesz Miskolc belvárosában. Már bevett szokás, hogy ilyenkor nincs villamosközledés, a főutca mindkét oldalát pedig ellepik a fából készült házikók, ahol készülnek a finomabbnál finomabb ételek, forró italok.

Gólyalábasok (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Minden eddiginél változatosabb zenei programot kínál a fesztivál. Sok ismert énekes, zenekar lép fel a Szent István téren, valamint az Erzsébet téren felállított színpadon. Érkezik többek közt a Tátrai Band, a Paddy and the Rats, a Disco Express, Csordás Tibi, Wolf Kati, Vastag Csaba, Péterfy Bori & Love Band, Kovács Kati, Deák Bill Gyula, a Takáts Tamás Blues Band, a Bíborszél, László Attila, Gáspár Laci. A Szent István téri parkoló idén szintén koncerthelyszín, itt Delhusa Gjon, Karcagi Nagy Zoltán, Magyar Rózsa és Varga Miklós szórakoztatja dalaival a közönséget.

Óriásbábok a felvonuláson (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Gasztronómiai verseny is zajlik a hétvégén. A szervezők három kategóriában keresik – szakértői csoport segítségével – a rendezvény legízletesebb farsangi ételét, alkoholos, illetve alkoholmentes meleg italát. A legjobbak értékes nyereményt és díszoklevelet kapnak.

Jó étvágyat kívánunk! (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Három helyszínen – az Impresszó, a Helynekem és a Miskolci Nemzeti Színház előtt – utcazenészek muzsikálnak minden délután egészen estig. Lesznek képzőművészeti kiállítások is: Gasztonyi Kálmán és Kamarás Máté alkotásai a Szőnyi István Teremben, míg Képes Tibor Karnevál című tárlata a Művészetek Házában tekinthető meg.

Bogárháton (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

Természetesen idén sem marad el a Makettfesztivál, ami szombaton és vasárnap kerül megrendezésre a Fráter György Katolikus Gimnáziumban. (Minden program részletesen megtalálható a www.miskolcifarsang.hu oldalon.)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek