Látványos vásári forgatag Borsodban

Pénteken és szombaton rendezték meg a IV. Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt Miskolc belvárosában, ahol 95 település 99 standja várta az érdeklődőket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és Miskolc város önkormányzata által szervezett kiállítás negyedik éve biztosít bemutatkozási lehetőséget a közfoglalkoztatottak számára, hogy a közmunka-program keretében előállított termékeiket sok emberrel megismertessék.

Mezőkövesd standja (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Szerencs, Mezőkövesd, Ózd, Tokaj és a nagyobb városok házikói mellett sok apró település is kínálta saját portékáját. Csábító, színes zöldségek, lekvárok, szörpök, befőttek, savanyúságok hívogatták a járókelőket. Szinte mindent meg is lehetett kóstolni, és ha ízlett, akkor vásárolni. A faházakat mindenki feldíszítette a településére jellemző tárgyakkal, a Szent István téren felállított színpadon pedig különféle folklór csoportok szórakoztatták a közönséget. Miskolc is több standdal képviseltette magát, illetve érkeztek még meghívott vendégek Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből.

Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár Miskolcon (PTV Fotó: Vona Ildikó)

A megnyitón Kiss János alpolgármester elmondta: ez a foglalkoztatási forma évről-évre egyre sikeresebb, hiszen jelentősen csökkent általa a munkanélküliség. A program 2010-ben indult, akkor több százezren éltek segélyen, ami mára lényegesen megváltozott. Miskolcon 1000-1100 közfoglalkoztatott dolgozik a város üzemeltetésében, de az egészségügyben és a kultúra területén is megtalálhatjuk őket.

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára köszöntő beszédében kiemelte: ez a foglalkoztatási forma csupán átmeneti jellegű. Reintegráló eszközként kínál foglalkoztatási lehetőséget, de a fő cél az, hogy segítsék az itt alkalmazott személyek visszatérését a munkaerő-piacra.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek