Áldozatokat követelt a nagy-fátrai lavina

Az áldozatokat későn találták meg. A nagy-fátrai lavina hétfőn (december 13.) zúdult le Háromrevuca (Liptovské Revúce) község felett. A hegyi mentők kedden újabb síző holttestére bukkantak a térségben.

A lavina két férfit sodort el, az első holttestét még hétfőn ásták ki a hó alól.

32 hivatásos hegyi mentő és hét kutya vett részt a mentésben. A holttestet mintegy másfél méter mélységből ásták ki. A maradványokat Dóvalra (Donovaly) szállították, itt átadták a halottkémnek és a temetkezési szolgáltatónak.

A lavina a Száraz-völgy (Suchá dolnia) térségében, az Ostredok és Krížna hegyek között zúdult le. A baleset szemtanúi két férfi keresésére indultak. Egyiküknél sem volt jeladó készülék, így lehetetlen volt gyorsan megtalálni őket.

A belügyminisztérium kedden kiadott egy közleményt, melyben azt javasolja a turistáknak és a sízőknek, hogy kövessék figyelemmel a lavinaveszélyről szóló információkat, amelyeket a hegyimentő-szolgálat lavinamegelőző központja naponta frissít. A hegyekbe látogatóknak nem szabad megfeledkezniük a lavinafelszerelésről sem, figyelmeztet a belügyi tárca.

Forrás: tasr, bumm.sk

Fotó: Facebook (Air – Transport Europe, letecká záchranná služba)

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek